OVER GLENNIS

OVER GLENNIS

Het is 5 oktober 1994

Glennis Grace staat, als 16-jarig meisje, aan de vooravond van de finale van de Nederlandse Soundmixshow. Een dag later doet zij waar zij op dat moment van droomt: ze geeft een verpletterde vertolking van Whitney Houston’s ‘One Moment In Time’ en wint voor een miljoenenpubliek de finale.

2012: Whitney Tribute in de Melkweg

Als in 2012 Glennis’ grote idool Whitney Houston overlijdt, besluit Glennis samen met een aantal Nederlandse artiesten waaronder Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Berget Lewis en Candy Dulfer, Whitney op een eervolle wijze te herdenken tijdens een Whitney Houston Tribute Concert in popzaal de Melkweg in Amsterdam.

Whitney klassiekers tijdens Ladies of Soul

De chemie tussen de dames in de Melkweg werkt fantastisch en in 2014 staan zij opnieuw op het podium. Dit keer als de Ladies of Soul in de Ziggo Dome. Ook in Antwerpen geven de dames een show in de Lotto Arena en het Sportpaleis. Tijdens de Ladies of Soul shows vertolkt Glennis jaar op jaar de mooiste klassiekers van Whitney Houston en gooit daarmee hoge ogen bij het publiek.

Video van Run To You gaat viral

Glennis’ vertolking van Whitney Houston valt niet alleen in Nederland en België op. Wanneer in april 2017 haar cover van ‘Run to You’ viral gaat na een repost van Nicki Minaj, gaat het hard. Ze heeft wereldwijd fans en ontvangt complimenten van collega-artiesten als Jennifer Hudson, Tyler Perry, Brandy en Bebe Winans.

5 & 7 oktober: Whitney – a tribute by Glennis Grace in AFAS Live

En dan is de tijd daar. Op 5 en 7 oktober 2018, 24 jaar na het winnen van Soundmixshow, doet Glennis waar zij al jaren van droomt. Op veler verzoek brengt Glennis Grace – als eerbetoon aan haar heldin, grote voorbeeld en inspiratiebron –  een eigen show: Whitney – A Tribute by Glennis Grace in AFAS Live, Amsterdam.

6 en 8 september 2019: Glennis brengt de show Whitney – a tribute by Glennis Grace live naar Rotterdam Ahoy.

De reacties van het publiek zijn overweldigend en de recencies lovend. Glennis wordt bedolven onder de vraag naar nog een concert, zodat meer mensen deze unieke show kunnen meemaken. Glennis over de overweldigende reacties: “Na de shows ontplofte het op social media. Zoveel mensen die er heel graag bij hadden willen zijn, maar geen ticket meer konden krijgen. Ook tijdens de show merkte je al vanaf het eerste nummer hoe Whitney Houston nog in de harten van zoveel mensen zit. Daarom brengen we de show volgend jaar naar Ahoy. De plek waar Whitney Houston haar laatste concert in Nederland gaf. Zo bijzonder en een enorme eer! In de tussentijd ga ik me ook richten op het uitbrengen van mijn eigen repertoire, maar september 2019 staat weer even in het teken van Whitney.”

26 oktober 2019: Langdurige staande ovaties in Antwerpse Lotto Arena.

De minutenlang aanhoudende staande ovatie die het eervolle publiek in de Antwerpse Lotto Arena aan Glennis Grace op meerdere momenten tijdens haar Whitney Tribute schenkt, getuigt van een waar respect van het publiek voor de zangeres en haar grote inspiratiebron en grote voorbeeld Whitney Houston.

Voor Glennis Grace een prachtige afsluiting van haar voorlopig laatste Whitney Tribute in de lage landen. Inmiddels richt de zangeres zich op het uitbrengen van haar eigen eigen repertoire en haar komende clubtour.

Voor meer informatie: check glennisgrace.nl

BLIJF OP DE HOOGTE!

 

 Niets missen van de voorbereidingen?  

Meld u aan voor de Whitney Tribute updates!

PRIVACYVERKLARING

Gelukt! U ontvangt vanaf nu de Whitney Tribute updates!